run

run

недеља, 21. новембар 2010.

Maraton

Malo ko zna da se u Evropi i pored redovnih prvenstava,odrzavaju  prvenstva i za zeleznicke radnike u raznim sportovima kao sto su(sto mene zanima)orjentiring,kros,maraton i ostali.
Posto sam 2004. bio clan zeleznicke reprezentacije i trcao kros na prvenstvu za zeleznicke radnike u Atrverpenu,ove godine je dosla na red Locarno,Svajcarska gde se ni manje ni vise trcao maraton.Naravno ponovo sam pozvan i naravno prihvatio iako nikad nisam trcao ranije tu disciplinu,ali na srecu o tome sam obavesten ranije tri meseca i kolko tolko imao malo vremena da se spremim.
Brzo i svesno sam poceo da treninge trasformisem u duze(vremenski),a sporije,sto se kasnije i ispostavilo dobrim.U pred maratonsko vreme nisam imao treninga ispod 100min. trcanja ne razmisljajuci o brzini trcanja,samo laganica i sto duze.Posto nisam hteo da mi maraton u Locarnu bude prvenac odlucio sam sebe da testiram na Novosadskom maratonu.
Trku sam krenuo lagano,kao da radim trening i imao prolaz na polu maratonu od oko 110min. i sve do 32-33km sam bukvalno trckarao bez ikakvog napora,ali od jednog trenutka poceo sam da se kocim u nogama i morao sam da pravim hodajuce pauze od po 20-25m.Ali sam u glavi bio samo sa jednim ciljem da se taj maraton mora zavrsiti.Ali kao sto u svakoj nesreci ima malo srece,organizator me je skrenuo u cilj ranije 1,5km i skratio mi  muke gde sam na kraju sa pretrcanih 40,5km imao vreme od 3.44,45  sto i nije lose.\

 Sad sa istrcanim jednim maratonom put u Svajcarsku je laksi,makar psihicki.
Maraton Locarno-Tenero,maratonaca oko 150,polumaratonaca oko 200.Nisam hteo nista da eksperimentisem,krenuo sam jos sporije nego u Novom Sadu i lagano imao prolaz na polumaratonu oko118min. nastavio sam istim tempom i za pravo cudo nisam dozivljavao nikakve krize,ali sam zadnja 2km istrcao na jedvite jade.Konacan rezultat 3.55,05,opet dobro,s tim sto sam drugi polumaraton trcao brze za 90 sek. nego prvi.
Posle svega ovog ostaje mi veliko iskustvo  i plan za buduce da makar jedan maraton istrcim godisnje.

2 коментара:

  1. Што бих ја рекао:"Свака ти дала!"
    Желим ти још много истрчаних трка и победа, а да ли су то оријентиринг, полумаратон, маратон... није толико битно.
    Тодор А.

    ОдговориИзбриши